Print

Kantoren

Rabobank Maas en Leudal
Nieuwbouw Adviescentrum Rabobank.
Opdrachtgever: Rabobank Helden – Kessel – Maasbree.
Opgeleverd in juli 2001

Adviescentrum Rabobank is een kantoorgebouw in 3 bouwlagen en gelegen aan de J.F. Kennedylaan te Panningen. Het meer dan tweeduizend vierkante meter kantoorruimte biedende gebouw is voorzien van een bronpompsysteem met warmte en koude opslag. De voor deze techniek geslagen eigen bron is liefst 120 meter diep. Een van de ecologische hoogstandjes van de nieuwbouw betreft het leggen van de vloerbedekking. Het tapijt wordt met een soort klittenband op het beton vastgemaakt, geen lijm komt er aan te pas.


Nedinsco
Nieuwbouw fabriekscomplex Nedinsco.
Opdrachtgever: Mevr. Beusker.
Opgeleverd in augustus 2007.

Begin 2005 ontving ons bureau van Mevr.Beusker te Venlo een opdracht om een nieuw fabriekscomplex te ontwerpen. Het huidige complex Nedinsco (Nederlandse Instrumenten Compagnie) gelegen aan de Maaskade te Venlo werd aangekocht 
door de gemeente Venlo als industrieel monument en krijgt een andere bestemming. De vraag van Mevr.Beusker aan ons bureau was, een gebouw te ontwerpen dat een herinnering oproept aan het bestaande Nedinsco-complex, zonder dat het gekopieerd is. Het bestaande Nedinsco-complex stamt uit de jaren 20 van de vorige eeuw en onderscheidt zich door zijn bouwstijl die geïnspireerd 
is door het “nieuwe bouwen”: een staalskeletbouw die voor het grootste gedeelte met beton is omsloten, met veel glas en stalen ramen.
Het nieuwe gebouw:
Voor het nieuwe complex is gekozen voor een duidelijk en helder prefab-betonsysteem, glas, baksteen en aluminium kozijnen. Het gebouw bestaat uit een kelder, begane grond en 1ste en 2de verdieping. De fundering en de kelder zijn op de traditionele manier van in het werk gestorte beton gemaakt, evenals de druklaag op de kanaalplaatvloeren in het gebouw. De betonnen stabiliteitswanden, kolommen en lateien zijn van prefab beton. De buitenwandelementen zijn prefab betonnen sandwich-gevelelementen, dragend uitgevoerd. De samenstelling van de beton is op basis van Noors witte marmerkorrels en antracietgrijs jasbergzand.
De buitenzijden van de sandwichpanelen en de sandwichkolommen zijn in architectonisch beton uitgevoerd en op 3 manieren bewerkt.
De prefab betonnen gevelelementen t.p.v. het entreegebouw zijn voorzien van ingeschokte baksteenstrips in verschillende metselverbanden.

Het speelse glazen element op het dak is het restaurant en moet de werknemers eventjes in een andere sfeer brengen
Silvrants Architecten | Veersepad 17 Kessel | T. 077 307 3423 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
© SA Architecten | 2012 | Design en realisatie: Artline