Print

Zorgwoningen

Wonen Limburg
Project in voorbereiding
25 zorgappartementen aan de Hendriklaan te Roermond
Opdrachtgever: Wonen Limburg

Het nieuwe bouwblok komt op de hoek van het Onze-Lieve-Vrouwenplein en de Hendriklaan te liggen. De aanwezige bebouwing aan het Onze-Lieve-Vrouwenplein is een pleinbebouwing in drie en vier lagen waar op begane grond niveau winkels zijn gesitueerd. De aanwezige bebouwing aan de Hendriklaan bestaat uit grondgebonden aan elkaar gebouwde woningen in twee lagen en een kap.

Het nieuwe bouwblok heeft dan ook twee architectonische vertalingen die harmonisch naast elkaar staan. Het bouwblok aan de pleinzijde is drie lagen hoog met een vierde laag als setback. Door het naar binnenplaatsen van de buitenruimte (loggia’s) ontstaat hier een strakke vlakke gevel. De begane grond gevelindeling is zodanig dat het refereert aan het plein, dit bouwblok is ook op een plint geplaatst.

Het bouwblok aan de laan zijde is twee lagen hoog met een derde laag als setback. Hier zijn de buitenruimten naar buiten geplaatst en hangen als het ware aan de gevel. In de oksel van de beide bouwdelen zit de entree als een koppelelement. De galerij aan de achterzijde is gedeeltelijk gesloten en krijgt hierdoor de allure van een woonstraat. Het berging/fietsenstallingblok losleggen van de nieuwbouw zodat deze de daglichttoetreding naar de slaapkamers niet verstoort. Het bouwblok wordt uitgevoerd in twee kleuren baksteen (rood en donkerrood) en de setback in een crème kleurige baksteen. Ook de omringende bebouwing is voor het grote gedeelte in baksteen uitgevoerd.


Vastgoed 2-Duizend / Daelzicht
Project in voorbereiding.
18 zorgappartementen en dagopvang te Swalmen.
Opdrachtgever : Vastgoed 2-duizend / Daelzicht.


Silvrants Architecten | Veersepad 17 Kessel | T. 077 307 3423 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
© SA Architecten | 2012 | Design en realisatie: Artline