Print

Koopwoningen

Vastgoed 2-Duizend
Project in voorbereiding
4 woningen en 7 appartementen locatie ’t Spick te Beesel.
Opdrachtgever : Vastgoed 2-duizend
 
De bebouwing bestaat uit:
-2 tweeblokken grondgebonden woningen
-1 appartementsgebouw met 7 appartementen

Het eerste tweeblok moet zich zo onopvallend mogelijk voegen in de bestaande bebouwing van de Mgr. Theelenstraat, gootlijn op 450cm, zadeldak en een accent in het midden zoals meerdere blokken in de Mgr. Theelenstraat. Het tweede blok ligt evenwijdig met dit blok, maar is naar binnen gekeerd. Heeft verder dezelfde uitstraling als het eerste blok. Samen met het  appartementsgebouw ontstaat er een binnenpleintje aan ‘t Spick waar geparkeerd kan worden, waar de afrit naar de parkeergarage ligt en waar zich ook de toegang naar het appartementsgebouw bevind.

Het appartementsgebouw is vorm gegeven als een carréboerderij. Twee bewoonde vleugels waartussen de entree ligt met trappenhuis en lift. Een derde vleugel is vorm gegeven als een schuur boven de afrit van de parkeergarage. Deze is door de bewoners te gebruiken als een overdekte buiten ruimte. De bewoonde vleugel evenwijdig met ‘t Spick is vorm gegeven als een  begeleidende bebouwing, de andere vleugel is een krachtig herenhuis, dat ook als zodanig zichtbaar is vanuit het maasdal.

Het peil van de begane grond is 100 cm opgekrikt zodat er vanaf het maasdal een stevig basement ontstaat onder het herenhuis. De  binnenplaats van het carré "de cour" wordt ingericht als een gemeenschappelijke tuin voor de bewoners. 
De architectuur voor de hele bebouwing is een baksteenarchitectuur met gebruikmaking van de Beeselse baksteendetails, zoals muizentanden, rollagen, vervlechtingen, enz. houten kozijnen, dakbedekking met keramische pannen, uit getimmerde goten met profilering……


Silvrants Architecten | Veersepad 17 Kessel | T. 077 307 3423 | This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
© SA Architecten | 2012 | Design en realisatie: Artline